Alefs Beretta

Terroristenes leder Alef viser seg aldri uten sin Beretta. Det går de merkeligste rykter både om Alef og pistolen: Noen sier at Alef er identisk med Mike Harari, som ledet Mossads drapsaksjon mot Ahmed Bouchiki på Lillehammer i 1973. Men det sies så mye rart om Mike Harari etter hvert.

beretta

“Pepsi drakk cola.
«Er du der, Alef?» spurte han igjen.
Callingen var død, men nå startet heisen der nede, vaierne spilte opp sin skingrende vals. Deretter skrek det i heisdøra, og Alef trillet møysommelig inn i rommet for egen hjelp. Ringen hans klikket truende mot hjulene hver gang han tok nytt grep for å skyve seg framover, Berettaen lå parat i fanget hans som alltid.
Det gikk gjetord om den pistolen. Det ble fortalt at Alef en gang skulle ha skutt et ulydig gruppemedlem midt under et møte, og latt ham ligge med hodet på bordplata til møtet var slutt. Pepsi visste ikke hva han skulle tro, noen påsto til og med at det var den samme pistolen som hadde drept Ahmed Bouchikhi med tretten skudd på Lillehammer.”

Du kan lese mer om Mossad og Beretta-pistolene her. Og litt om bruken av den på Lillehammer her.

This entry was posted in Terroristen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s