Jaffa – byen og appelsinen

Leon er født og oppvokst i flyktningeleiren Khan Yunis på Gazastripen. Men foreldrene hans var fredelige appelsindyrkere fra havnebyen Jaffa, som de ble jaget fra under den arabisk-israelske krigen i 1948. Denne videoen forteller litt om Jaffa og betydningen av appelsindyrkingen:

Her er et lite avsnitt fra Terroristen, hvor Leon forteller Emma om foreldrenes skjebne i Jaffa:

«Da staten Israel ble opprettet i 1948, skulle ikke Jaffa egentlig være en del av det israelske området, ifølge den opprinnelige FN-planen. Men en brutal borgerkrig førte likevel til at en befolkning på 80.000 mennesker måtte slippe alt de hadde i hendene og flykte over natta. 80.000 mennesker, Emma, kan du forestille deg det? Det er like mange mennesker som det bor i Kristiansand i dag, Norges femte største by. Tenk deg at du tømte hele Kristiansand for folk i løpet av noen uker, og så rykket alle landets muslimske innvandrere inn og plyndret hus og butikker før de overtok hele det opprinnelige næringslivet?»

This entry was posted in Terroristen. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s