Dagens Gang

IMAG0039_1-1Avisen som Emma jobber i heter Dagens Gang og har kontorer i Havnelageret, omtrent der som Dagbladet holder til i dag. Som man vil forstå, befinner vi oss i en framtidig eller parallell eller ganske enkelt fiktiv verden, som ikke har noe med realisme å gjøre. Her er et avsnitt fra Terroristen som forklarer noe om tilblivelsen av avisen.

“Hun og Johnny gikk helt tilbake til den tiden de hadde jobbet sammen i den idealistiske Dagsavisen, og endt opp med å bli kjærester og samboere. Da de brøt opp fra hverandre, gjorde de det så grundig at begge forlot avisen samtidig, og ble sentrale stemmer i hver sin av tabloidavisene VG og Dagbladet. Derfra ble de kjøpt tilbake igjen fra nyskapningen Dagens Gang, som med et trylleslag ble Norges klart største meningsbærende avis ved en fusjon mellom Se og Hør og Dagsavisen. Med denne strategiske genistreken ble Norges største ukeblad forvandlet til dagsavis over natta, og eierne skaffet seg et gullkantet momsfritak som ga dem ressurser til å kjøpe opp alle de beste journalistene, samt å oppgradere villaene sine i åsene rundt hovedstaden.

I starten hadde DG dermed hatt ressurser nok til å lage kvalitetsavis, og Emma og Johnny hadde følt det litt som å komme hjem, på mer enn en måte. Men pengene ble sløst bort på rekordtid, og nå sto Emma og Johnny her på fortauet og småfrøs, og var igjen på vei hver til sitt.”

This entry was posted in Terroristen. Bookmark the permalink.

2 Responses to Dagens Gang

  1. Pingback: Fattern fnyser av Hovdenakks snikksnakk | Nattsiden

  2. Pingback: Litteratur og virkelighet: E-tjenestens arkiver | Nattsiden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s